love
Tips til parforholdet

Kommunikation er vejen til et sundt parforhold

marts 22, 2017

Der er mange vigtige elementer i et parforhold, og det er vigtigt, at begge parter gør sit for at opretholde den gode stemning, så forholdet kan forblive sundt.

Det er gentagne gange vist, at kommunikationen er den vigtigt faktor i et stærkt og velfungerende parforhold. Den rette kommunikation kan nemlig løfte alle andre elementer af forholdet, og du og din partner skal derfor altid være åbne og snakke om jeres forskellige følelser og tanker.

Vær åben omkring jeres sexlyster

Ikke alle er lige gode til, at håndtere det, når snakken falder på sex. Dette er en skam, da det har enorm betydning for et sundt parforhold. Det er nødvendigt at have intim omgang med sin partner, hvis gnisten skal holdes i live. Netop derfor er det essentielt, at I taler sammen omkring jeres lyster, samt hvad der kan gøre jeres oplevelse af sex bedre. Det er vigtigt, at sex ikke bliver en pligt, eftersom det kun kan gå nedad derfra. En god ide er at snakke om emnet lige efter selve akten. Fortæl hvad der var godt, og hvad der var knapt så godt, da I på den måde kan øge glæden til næste gang. Kort sagt er det vigtigt, at I ikke lader dette emne ligge, da det kan have negative følger ikke at snakke om.

Snak om problemerne og vær ærlig

Et parforhold kan ikke forblive en dans på roser. Af og til vil der komme bump på vejen, og de skal ordnes hurtigst muligt. I må aldrig lade et problem ligge, da det kan skabe stor tvivl og frustration hos den partner, som er ramt af nedgang. Derfor skal I altid tage en samtale, når der er problemer i parforholdet. På den måde kan I komme over bumpet hurtigt og dermed vende tilbage til dansen på roser. Dog er det alfa og omega, at I er 100 procent ærlige omkring jeres følelser, når snakken skal tages op, da det ellers ikke vil fjerne problemet for alvor. Generelt omkring parforholdet er det bare vigtigt, at I begge altid er ærlige, så de forskellige uheldige situationer hurtigere vil blive løst.

Snak om vind og vejr

Det er ikke kun de mere seriøse ting, I skal snakke om for at holde parforholdet sundt. Meget af tiden skal der bare hyggesnakkes. Her kan I tale om skolen, arbejdet, vejret, en sjov oplevelse i supermarkedet eller noget helt andet. Det kan ikke beskrives nok, hvor vigtige disse samtaler er. De opstår ofte helt naturligt, hvilket er et tydeligt tegn på det sunde parforhold. Desuden er det også nødvendigt, at man husker et parforhold ikke er en forpligtelse, men noget der bliver valgt frivilligt. De useriøse samtaler er kort sagt grundstenen i de fleste parforhold, og uden dem ville det nok ende med at være halvkedeligt. Så husk at engang imellem er det helt fint, hvis der blot bliver snakket om vind og vejr – det er faktisk ekstremt sundt for begge parter.

Kommunikation er nok det vigtigste element i et parforhold, og derfor kan det ikke understreges nok, at I skal snakke sammen om alt – det vil kun styrkes jeres sammenhold.