Hjemmekontor
Hjemmet

Indret et moderne og funktionelt hjemmekontor

november 3, 2017

Mangler du inspiration til, hvordan du kan pifte dit kontor op? Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at gøre dit kontor stilfuldt og funktionelt. Hvis du følger nedenstående 5 råd, er der garanti for et lækkert og anvendeligt resultat.

Møbler

For at et kontor er funktionelt er det selvfølgelig vigtigt, at du anskaffer dig en god og komfortabel skrivebordsstol samt et solidt skrivebord, som passer til netop dine behov. Der findes et hav af forskellige typer af skrivebordsstole, og hvis du vil have et stilfuldt kontor, er det med at vælge en stol, hvor design og komfort går hånd i hånd. I forhold til skrivebordet kan du med fordel vælge et i kategorien hæve/sænkeborde.

Disse borde er nemlig ekstra funktionelle, idet du kan regulere højden alt efter, hvordan du arbejder bedst. På den måde mindsker du risikoen for arbejdsskader. Der findes et stort udvalg af hæve/sænkeborde, som giver dig mulighed for at vælge lige netop dét, der passer til dig og dine behov. Et sådant bord er dog ofte meget dyrt, og derfor kan du med fordel købe et brugt og istandsat hæve/sænkebord. Ved at klikke her finder du et stort udvalg af istandsatte hæve/sænkeborde.

Kombinér materialer

Du kan skabe et unikt og stilfuldt rum ved at lade forskellige materialer indgå i indretningen. Dette kan du eksempelvis gøre ved at vælge en skrivebordsplade af træ, mens du holder benene i metal. Det er selvfølgelig vigtigt, at du lader nogle af disse materialer gå igen i rummet, så det får en sammenhæng. Du kan eksempelvis vælge nogle lysestager af træ eller stål for at det matcher. Dette vil give rummet et super spændende og moderne udtryk.

Personligt præg

Ligegyldigt hvilket rum du skal indrette, er det altid en god idé at sætte dit personlige præg på det. Det kan eventuelt være forskellige genstande, som du har fundet eller købt på rejser, eksempelvis sten, muslingeskaller eller andre sjove figurer. På den måde bliver rummet mere personligt, hvilket er med til at skabe en hjemlig og behagelig stemning. Denne stemning er især vigtig for et kontor, fordi det er her, du typisk vil sidde mange af dine vågne timer.

Farver

Du skal ikke være bange for at bruge farver på dit kontor, så længe du sørge for at holde dig til samme nuancer. Ved at tilføje farver vil dit rum lynhurtigt blive piftet op, og det giver et helt andet stilfuldt udtryk fremfor det kedelige sorte og hvide. Vælg gerne din yndlingsfarve eller en farve, som gør dig glad, så du kan blive topmotiveret, så snart du træder ind på dit kontor. Du kan eksempelvis vælge farven rød og lade den gå igen i forskellige genstande. Du kan vælge en rød skrivebordslampe, en rød vase eller et billede til væggen i røde nuancer. Der er ingen grund til at holde dig tilbage!

Dekoration

Ved at dekorere dit kontor med forskellige artikler er du med til at give liv, personlighed og hygge til rummet. Du kan eksempelvis hænge et billede fra en af dine rejser på væggen eller en plakat med dit yndlingscitat. Det er også en god idé at tilføje blomster og planter til rummet, da disse tilfører både liv og farver til rummet. Vaser, lysestager eller andre nipsting er generelt også med til at dekorere rummet, så det ser sammensat og stilfuldt ud. Pas dog på med ikke at have for mange små genstande stående, da dette både er irriterende for dig selv, når du skal støve af, men samtidigt hurtigt kan give et rodet udtryk. Udvælg i stedet dine yndlingsting og placer dem på hylder eller i vindueskarme.